Які процеси відбуваються в організмі, якщо їсти яйця щодня

Вчені роками вивчають суперечливе питання чи корисні яйця, які є чи не найголовнішим сніданком багатьох людей.

Науковці провели нове дослідження, яке показало, які процеси відбуваються в організмі, якщо вдень їсти яйця, пише today.

У дослідженні порівнювали вживання без яєць, трьох яєчних білків на день і трьох цілих яєць на день. Учасники могли готувати яйця на свій смак.

Дослідження включало як чоловіків, так і жінок.

"Зразки крові показали значне збільшення холіну, важливої поживної речовини, що міститься в яєчних жовтках, коли учасники щодня їли цілі яйця. Це найкращий сценарій. Ми хочемо мати велику кількість цієї важливої поживної речовини, але не збільшувати цей метаболіт, який потенційно може сприяти серцево-судинним захворюванням", - каже дієтолог Кетрін Андерсен.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Дослідники також не помітили жодних негативних змін у запаленні чи рівні холестерину в крові. Вони також виявили, що вживання цілих яєць має менший негативний вплив на маркери, пов'язані з ризиком діабету, ніж вживання яєчних білків.

Загалом учасники мали більшу щільність поживних речовин у своєму раціоні при споживанні цілих яєць, на додаток до вищого гематокриту показника щільності еритроцитів у крові, який може бути знижений при анемії.

У Британії яйця курей, яких вакцинували проти сальмонелі, позначають знаком британського лева. Їх можна зберігати поза холодильником, якщо на вашій кухні температура нижче 20 градусів тепла.

Такий продукт можна буде одразу опускати в окріп для приготування та безпечно їсти звареним некруто або недовареним.