Більше не прилипне до тертки: п'ять варіантів подрібнити сир

Щоб подрібнити сир, господині використовують переважно тертку. Але усі знають, як цей процес приносить багато клопоту.

Стружка прилипає до зубців терки і ускладнює подальше миття посуду.

Є простий і ефективний лайфхак, який зробить цей процес набагато легшим. Використайте вершкове масло.

Просто змастіть як зовнішню, так і внутрішню частини терки продуктом. Результат вразить вас: сир буде легко подрібнюватися, а процес прибирання обмежиться промиванням терки під проточною водою.

Ще способи натирання сиру Змастіть поверхню тертки

Натріть тертку пензликом або просто пальцями рослинною олією. Це не дозволить сиру прилипати до тертки і він не буде склеюватись між собою. Якщо вам потрібно натерти великий шматок сиру, то змащувати тертку потрібно декілька разів. Слідкуйте, коли сир почне налипати на тертку змастіть її ще раз рослинною олією.

Тріть правильно

Натираючи сир, виберіть правильний напрямок. Тріть сир лише зверху до низу, тоді він буде менше злипатися.

Натирайте сир одразу в страву

Натирайте сир одразу в тарілку, яку потрібно притрусити сиром. Так роблять досвідчені кулінари у ресторанах. Тріть сир одразу на піцу, пасту чи в тарілку з салатом. Тоді сир рівномірно розподілиться по страві і не матиме змогу склеїтись між собою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хачапурі по-аджарськи: як приготувати ситну грузинську випічку вдома

Спробуйте овочерізку

Твердий сир можна натирати не лише на класичну тертку. Спробуйте овочерізку чи спеціальний ніж для сиру. Отримаєте тонку сирну стружку красивої форми, яка ідеально підійде для прикрашання салатів. Такі сирні пластинки ідеально підійдуть для прикрашання традиційного салату "Цезар".

Як натерти плавлений сир

Найкращий спосіб натерти м'який або плавлений сир покласти його перед цим на 10 хв. у морозильну камеру. Сир трішки затвердіє і буде гарно натиратися і не липнути до тертки. Натирайте сир одразу, як виймете його з морозильної камери і відразу притрушуйте ним страву.

Ці прості лайфхаки не тільки полегшать вам подрібнення сиру, але і зроблять процеси кулінарії більш зручними. Забудете про прилипання сиру і тертку будете мити набагато легше і швидше.

Мабуть немає таких господинь, які не користуються терткою. Це незамінна річ на кухні, за допомогою якої можна швидко подрібнити не лише моркву, а й інші овочі і не тільки. Але є один недолік - після натирання, залишається багато бруду. Є простий спосіб, як користуватись терткою і не забруднити кухню.

Варто зазначити, що в наших магазинах продаються тертки з ковшем, куди падають частинки овочу під час натирання. І вони не настільки відрізняються по ціні, як звичайні.