День святого Миколая 2023: гарні привітання у листівках, віршах і прозі

День святого Миколая у грудні розпочинає цикл зимових свят в Україні. Це велике церковне свято і улюблений день дітлахів, які традиційно отримують «від Миколая» солодощі й подарунки.

Після переходу Православної церкви України на новоюліанський календар нова дата Дня святого Миколая – 6 грудня. За старим календарем свято відзначали 19 грудня.

«Главком» зібрав найкращі привітання з Днем святого Миколая.

Привітання у віршах та прозі

Місяць засурмив в ріжок:– Миколай йде до діток!У мішку несе багатоПодаруночків малятам.

Для Максимка є машинка,Для Мар'янки мандаринка,Миколайчик для Мартусі,Сіра мишка для Катрусі.

***

Вітаю з Днем Святого Миколая і бажаю приємних сюрпризів, чарівних чудес і оптимізму душі, доброго здоров’я і приголомшливих ідей, люблячої родини і справжнього щастя.

***

Нехай Миколай принесе до Вашої хатини мир і щастя у родину!Щоб в житті усе велося і добро щодня лилося.Щоб від цього дня Миколи жили Ви в добрі й любові.Щоб не знали ні бід-горя у бурхливім життя морі.Щоб пишався вами край, а найбільше — Миколай.Бо він любить всіх, хто в мирі, в згоді, в правді, неспесивий.І до тих він уночі несе звабні калачі,Ще й цукерки і цукати, щоб солодко було спати!

***

Вітаю з Днем Святого Миколая і бажаю з ранку прокинутися з чудовим настроєм і світлим очікуванням, з щирими почуттями і передчуттям щастя. Бажаю, щоб день пройшов красиво і цікаво, а вечір подарував затишну атмосферу родинного свята та добру радість.

***

Вечір стане на порозі,З`явиться дідусь невдовзі.Не втомився за віки,Важкі носить лантухи!Тішать діда чемні діти,Буде їм з чого радіти!Миколая всі чекають –Подаруночки шукають.Хай добро приходить в дім!Щастя й злагоди усім!

***

Святий Миколай поспішає, він принесе в твій дім чудеса! Я бажаю, щоб в цей день панували лише хороші емоції, здійснилася заповітна мрія і було багато солодощів. З цим дивним, чарівним, добрим святом – з Днем Святого Миколая!

***

Святий отче, Миколай,Нашу хату не минай.Подаруй мені потіхуІ торбину, повну сміху,І здоров'я для родини,Красну долю для Вкраїни.Святий Миколаю,Я тебе благаю,Пошли щастя й світлу долюКозацькому краю.

***

Коли замерзла річкаІ став біленьким гай,Прийшов у темну нічкуНа землю Миколай.Він в шапці-невидимці,У теплім кожушкуПриніс усім гостинціУ чарівнім мішку!

***

На Святого МиколаяМишенята теж чекаютьІ тому лягають рано,Чемно слухаючи маму,Ще й тісненько до подушкиПритуляють сірі вушка,Все надіються почутиДивовижний тихий шурхіт,Аби ту казкову митьХоч за хвостика зловить.Та співає тихо нічка,Спатки-спатки хочуть вічка,У солодких снах стрічаютьМишенята Миколая.А на ранок – знову дивоПосміхається щасливоЗ-під подушок їм усім!Так приходить казка в дім.

***

Тук-тук-тук! Я — Миколай, привітаннячко тримай!Ти побільше посміхайся і шалено закохайся!Нехай поруч будуть друзі і побільше їжі в пузі.Хай перетворить добрий гном твій холодильник в гастроном!А ще посмішки повсюди, де заглянеш там і буде,Щастя також там знайдеш, знай що ти не пропадеш!Веселись, гуляй, радій, стань же ближчим до всіх мрій.З гальм зніми своє буття і відчуй весь смак життя!

***

Оченята вже стомились,І повіки вже стулились,У віконцях діточок,Вже багато зірочок,Ніч багата на чудес,Чудотворець йде з небес,Всім дарунки він несе,І до кожного прийде,Молитви він наші чує,Й мрії кожного врахує,Нас любов’ю огорне,Й мир на Землю принесе.

***

Привітання у картинках