Допомога пенсіонерам: хто отримає від 450 до 3100 гривень влітку

До Дня незалежності України деякі люди похилого віку отримають одноразову виплату, максимальна сума якої становить 3100 гривень.

Згідно з постановою Кабміну №369 від 2 квітня 2024 року, цю виплату буде надано 14 категоріям громадян. Сума допомоги залежатиме від категорії та становитиме від 450 до 3100 гривень.

Виплати до Дня незалежності України отримають особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні в'язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

  • І групи – 3 100 гривень;
  • ІІ групи – 2 900 гривень;
  • ІІІ групи – 2 700 гривень.

Крім того, допомогу у розмірі 1000 гривень отримають учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народились у цих місцях.

Виплату у сумі 3100 гривень також отримають особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Наступним категоріям громадян буде надано допомогу у розмірі 650 гривень:

  • Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни;
  • Члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України;
  • Дружини (чоловіки) померлих інвалідів війни, які не одружилися;
  • Дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися повторно.

Учасникам війни та колишнім в'язням концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з нацистським режимом у тилу ворога до Дня незалежності виплатять по 450 гривень.

Разова грошова допомога до Дня Незалежності України виплачується особам, які набули відповідного статусу до 24 серпня поточного року включно.

У разі не отримання грошової виплати до 1 жовтня, за її призначенням можна звернутися до органів ПФУ або до ЦНАП до 1 листопада.

Нагадаємо, ми раніше розповідали, що жертвам сексуального насильства з боку російських окупантів виплатять компенсацію.