ІДІЛ узяв за себе відповідальність за теракт у "Крокусі" у Підмосков'ї

Изображение взрывчатых веществ в Крокусе
Изображение взрывчатых веществ в Крокусе

Терористи ІДІЛ взяли на себе відповідальність за скоєння теракту у ТЦ "Крокус Сіті Холл" у Підмосков'ї.

Про це пише "Хвиля" з посиланням на CNN .

Нагадуємо, що 22 березня стало відомо, що в Росії в одному з московських торгових центрів розпочалася стрілянина. За попередніми даними,  40 людей загинули і понад 100 поранено .

Після того, як невідомі увірвані розстріляли відвідувачів ТЦ, у Підмосков'ї Спеціальний загін швидкого реагування (СОБР) розпочав операцію із зачистки "Крокус Сіті Холла" від терористів .

Співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко зазначив, що теракт у "Крокусі" є новим Норд-Остом Росії .

Після заяви ІДІЛ про те, що вони відповідальні за стрілянину в ТЦ у Підмосков'ї, Романенко розповів про зв'язок терористів із російською ФСБ та причетність КДБ до того, що відбувається.

"З огляду на скільки ІГІЛІВців ходить під ФСБшниками, то російська гебня (КДБ - ред.) зовсім не палиться", - написав він у Телеграм-каналі.

"Якщо ви думаєте, що поява ІДІЛ у дискурсі відводить удар від України, то звертаю увагу на цю статтю, кіт з'явилася в РФ три дні тому. Фахівці добре знають, що перед 2022 роком Росія регулярно прокачувала інформацію про зв'язок України з ІДІЛ. Почитайте, там усі наративи потрібні давно розгорнуті", - додав політолог.

Детальний аналіз ситуації дивіться в новій бесіді:

Читайте также