Найинтенсивніші бої на Курахівському та Покровському напрямках, - Генштаб

Бои на Курсовском и Покровском направлениях
Бои на Курсовском и Покровском направлениях

Генеральний штаб Збройних Сил України повідомляє про активні бойові дії на різних напрямках фронту. Станом на 16:00 03 вересня 2024 року зафіксовано 118 ворожих атак на позиції Сил оборони України. Найінтенсивніші бої тривають на Курахівському та Покровському напрямках, де відбулося майже половина всіх атак.

На Харківському напрямку російські війська двічі штурмували позиції українських підрозділів поблизу Вовчанська. Бої там продовжуються. На Куп'янському напрямку відбито чотири ворожі атаки біля Глушківки, Синьківки та Берестового.

Лиманський напрямок залишається гарячою точкою, де з 16 ворожих атак вже відбито 8. Бої тривають у районах Твердохлібового, Дружелюбівки, Новосадового, Греківки, Невського, Торського та Тернів.

На Сіверському напрямку всі три атаки противника поблизу Верхньокам'янського, Виїмки та Спірного були успішно відбиті українськими захисниками.

Краматорський напрямок зазнав чотирьох штурмових дій ворога біля Андріївки та Часового Яру, з активним застосуванням авіації. На Торецькому напрямку відбито сім ворожих атак поблизу Неліпівки та Торецька.

Найбільша кількість боїв зафіксована на Курахівському напрямку - 37 атак, особливо інтенсивні бої тривають в районах Української, Костянтинівки і Георгіївки.

На Покровському напрямку зафіксовано 31 спробу атаки, з яких 21 вже відбито. Найзапекліші бої тривають біля Новогродівки і Михайлівки.

Ворог продовжує обстріли прикордонних районів Сумщини та Чернігівщини, а також завдає авіаударів по різних населених пунктах вздовж лінії фронту.

Українські захисники продовжують стримувати натиск противника та дають гідну відсіч на всіх напрямках.

Читайте также