НАТО значно розширить сили в Європі через агресію Росії

Изображение военной техники НАТО в Европе
Изображение военной техники НАТО в Европе

НАТО планує збільшити свої сили на 250 тисяч військовослужбовців у відповідь на загрозу з боку Росії, сформувавши додатково ще 49 бригад.

Про це повідомляє Welt am Sonntag, посилаючись на неопубліковані плани.

Згідно із секретними документами Міністерства оборони Німеччини, навесні 2024 року країни НАТО погодили "мінімально необхідний потенціал" для захисту від можливої ​​агресії Росії.

Нові вимоги визначили головнокомандувачі НАТО – американський генерал Крістофер Каволі та французький адмірал П'єр Вандьє. Альянс планує збільшити кількість бойових бригад із 82 до 131. Кожна бригада складатиметься приблизно з 5000 солдатів. Також планується збільшення кількості бойових корпусів із 6 до 15, а штабів дивізій – з 24 до 38.

Війська НАТО

НАТО також планує збільшувати запаси озброєнь. Кількість зенітних установок має зрости з 293 до 1467 одиниць, включаючи системи Patriot, Iris T-SLM та Skyranger, а вертольотів – з 90 до 104 одиниць.

Ці вимоги стосуються всіх 32 країн-членів НАТО. Зобов'язання кожної країни залежатимуть від її економічних можливостей та чисельності населення.

Нагадаємо, раніше колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що якби країни НАТО надали Україні більше військової підтримки до 2022 року, повномасштабного вторгнення, ймовірно, не було б.

Читайте также

Поразка Украины как возможность
сегодня, 14:58 42 просмотрели
Поражение Украины - шанс для развития