Про що свідчить волосся на підборідді у жінок

З віком у жінок може з'явитись небажане волосся на підборідді. Однак у більшості випадків це абсолютно нормально.

Втім, на це варто звернути увагу. Волосся на підборідді сигналізує про проблеми з жіночим здоров'ям, пише ua-novosti.

Поява волосся на підборідді вказує на порушення гормонального балансу та інші захворювання.

Проблема може носити спадковий характер. Якщо у жінки та її матері, сестри або бабусі також воно росте це ознака того, що такий тип росту волосся характерний для родини.

Небажане волосся на підборідді може стати наслідком клімаксу, порушення роботи яєчників, синдрому Кушинга, вродженої гіперплазії наднирників.

Як позбутися небажаного волосся

Всі методи дають лише тимчасовий результат, тому необхідно спочатку усунути причину появи волосся.

Існує безліч безпечних способів видалення небажаного волосся на обличчі: вищипування, воскова епіляція, протягування ниток, гоління або використання кремів для депіляції. Ці методи можуть зменшити ріст волосся, адже деякі волосяні фолікули пошкоджуються в процесі видалення і перестають виробляти волосся.

Контролювати небажаний ріст волосся можна завдяки використанню кремів, які змушують його рости повільніше, стати тоншим та світлішим. Але крем діє тільки доти, поки його використовують.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Також допомогти прибрати волосся з підборіддя може лазерна епіляція або електроліз. Вони пошкоджують волосяний фолікул, щоб він перестав виробляти волосся.

Всі методи дають лише тимчасовий результат, тому необхідно спочатку усунути причину появи волосся.

Багато жінок відчувають себе недоглянутими, коли не голять ноги, пахви та інтимні місця.

Але чи справді необхідно голити небажане волосся розповів лікар Юрій Габорець. Каже, лазерна епіляція дає тривалий ефект і є безпечною процедурою.Якщо у жінки виникає оволосіння по чоловічому типу: на верхній губі, підборідді, сосках - потрібне комплексне лікування антиандрогенами. Варто звернутись до гінеколога-ендокриноголога.