Розкішну яхту Медведчука невдовзі передадуть Україні - АРМА

Арештовану торік величезну яхту зрадника України екснардепа Віктора Медведчука "Royal Romance" невдовзі передадуть Україні.

Таке рішення ухвалив окружний суд міста Спліт у Хорватії. Про це в Telegram повідомила голова Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума.

За її словами, хорватська влада запевнила, що очікує якнайшвидшого передавання судна Україні й не бачить для цього правових перешкод.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Державним секретарем Міністерства закордонних та європейських справ Республіки Хорватія - керівником міжвідомчої робочої групи з питань підтримки України Франо Матушічем повідомлено про ухвалення Окружним судом міста Спліт рішення передати судно Royal Romance Україні на підставі запиту про міжнародно-правову допомогу. Отримано запевнення, що Хорватія очікує якнайшвидшої передачі судна Україні. На думку хорватської сторони, правових перешкод для здійснення цього наміру не існує", - зазначила Дума.

Судно нині перебуває у Хорватії. Там перевірили його технічну спроможність, плавучість та роботу двигунів.

"Проведення цих заходів відбулось за рішенням Окружного суду м.Спліт (Хорватія). Для забезпечення законності під час технічної перевірки за процесом спостерігав капітан порту за участі поліцейських Хорватії", - додала Дума.

Вона також повідомила, що АРМА отримало погодження на проведення повторного огляду цього активу.

"Після проведення оцінки арештованого активу АРМА планує здійснити його реалізацію. Продаж цього лоту стане першим прикладом реалізації арештованих активів, що перебувають за кордоном", - зазначила Дума.

Xорватський суд ще у 2022 році ухвалив, що 92,5-метрову яхту Віктора Медведчука Royal Romance слід передати Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА). Її планують продати на аукціоні.

Royal Romance має 15 м ширини, важить майже 3 тис. т. Яхта має номери для 14 гостей і 22 членів екіпажу, є ліфт. На палубі басейн. Медведчук придбав яхту за $200 млн.