Скільки часу потрібно для підготовки новобранців: командир бригади відповів

Для підготовки "нормального військового" потрібно приблизно шість місяців.

Це мінімум. На цьому в ефірі "1+1" наголосив командир артилерійського взводу 30 ОМБР імені князя Костянтина Острозького Олег Булатецький.

За його словами, бажано, щоб серед новобранців були молоді люди, тому що підготовка до армії - це як кросфіт, тобто інтенсивні тренування.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Піхота, зазвичай - це кросфіт, та взагалі не тільки піхота. Артилерія - це кросфіт, танки - це кросфіт, армія - це кросфіт. Потрібно мало спати, багато рухатись, рухатись не просто, а рухатися із навантаженням. Це дуже виснажливо", - зауважив Булатецький.

Військовий стверджує, що чоловіки віком понад сорок років, які здебільшого не займалися спортом, таких навантажень можуть і не витримати.

За майже два місяці через платформи Work.ua, Lobby X, Robota.ua та "OLX Робота" отримали майже 37 500 відгуків на військові вакансії.

Найпопулярнішими виявилися небойові посади, інформує Forbes.

На Work.ua розміщено понад 800 вакансій від 129 підрозділів, найбільше з них - 11% від Морської піхоти ЗСУ. До п'ятірки найпопулярніших вакансій входять бухгалтер, діловод, кухар, розвідник, оператор БПЛА.

На OLX популярні оператори, водії, охоронці та артилеристи, а Robota.ua отримує відгуки здебільшого на вакансії Прикордонної служби - 127 відгуків, логістики - 124, медицини - 122, БПЛА - 57.