Скільки часу потрібно для підготовки новобранців: командир бригади відповів

Підготовка до армії - як кросфіт

Для того, щоб стати "нормальним військовим", потрібно провести приблизно шість місяців, стверджує командир артилерійського взводу 30 ОМБР імені князя Костянтина Острозького Олег Булатецький.

За його словами, найкращий варіант - для підготовки прийняти силові структури - взяти молодих хлопців, оскільки це вимагає тренувань завжди "на межі".

"Піхота, зазвичай - це кросфіт, та взагалі не тільки піхота. Артилерія - це кросфіт, танки - це кросфіт, армія - це кросфіт. Потрібно мало спати, багато рухатись, рухатись не просто, а рухатися із навантаженням. Це дуже виснажливо", - підкреслив Булатецький.

Важкофізичні навантаження можуть бути нестерпними для чоловіків понад сорок років, які раніше не займалися спортом, зауважив військовий.

Популярність військових вакансій в Україні

За майже два місяці через різні платформи і сайти, такі як Work.ua, Lobby X, Robota.ua та "OLX Робота", з'явилося майже 37 500 відгуків на військові вакансії.

Найбільш популярними є небойові посади, повідомляє Forbes.

На Work.ua було розміщено понад 800 вакансій від 129 підрозділів, і найбільше з них - 11% - належить Морській піхоті ЗСУ. Серед п'ятірки найпопулярніших вакансій - бухгалтер, діловод, кухар, розвідник, оператор БПЛА.

На OLX найчастіше шукають операторів, водіїв, охоронців та артилеристів, а Robota.ua отримує найбільше відгуків на вакансії Прикордонної служби - 127, логістики - 124, медицини - 122 та БПЛА - 57.