Саміт миру буде дійсно глобальним, лідери з усіх континентів будуть представлені, - Зеленський

Саміт миру буде дійсно глобальним, лідери з усіх континентів будуть представлені, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський провів тривалу нараду, під час якої обговорювалась підготовка до майбутнього Саміту миру.

"Саміт буде справді глобальним, лідери з усіх континентів будуть представлені", - зазначив Зеленський.

Президент також повідомив про телефонну розмову з Прем'єр-міністром Хорватії, який підтвердив свою участь у Саміті. "Хорватія також підтримує і наш вступ до Євросоюзу, плюс ми працюємо заради приєднання Хорватії до декларації «Групи семи» про підтримку України – про безпекові гарантії для нашої держави", - додав Зеленський.

Крім того, за словами президента, вже фактично підготовлені кілька нових безпекових угод із державами Європи, іще кілька угод із партнерами зараз на стадії узгодження конкретних деталей. "Найближчим часом посилимо цю нову безпекову архітектуру для нашої країни. Будуть підписані нові угоди", - наголосив Зеленський.

Президент також зазначив, що попри жорстокість російського тиску та підлість російського терору, світ має довести, що консолідованої сили достатньо, щоб захищати й захистити життя.

Володимир Зеленський підкреслив важливість додаткових систем ППО та підготовки переходу Повітряних сил України на нові бойові літаки. "Путін не має нічого, окрім терору. Це основа його можливостей. І кожне обмеження терористичного потенціалу Росії – це примус Росії до миру", - заявив президент.

Читайте также: