У болоті знайшли древні будівлі

Древние сооружения рядом с болотом
Древние сооружения рядом с болотом

У місцевості Ла-Драга в іспанській провінції Каталонія виявили древні дерев'яні конструкції.

Завдяки високій вологості вони добре збереглися, передає Heritage Daily.

Цим спорудам 7,3 тис. років, вони належать до епохи неоліти.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"В основному це великі дерев'яні дошки довжиною понад три метри, які займають практично всю поверхню розкопаної ділянки. Процес розкопок повинен дозволити нам зробити дуже точні інтерпретації форми цих споруд, техніки будівництва та часу їхнього будівництва, а також їхній зв'язок із територіями, розкопаними під час попередніх кампаній", - сказали співдиректори дослідницького проєкту Тоні Паломо, Ракель Піке і Ксав'єр Террадас.

На західному березі озера археологи шукають інші ознаки того, що цю місцевість у давнину населяли люди.

"Проведені зондування дозволили нам задокументувати ознаки, що становлять великий інтерес, які можуть дозволити відтворити уявлення про те, яким було довкілля в доісторичні часи", - сказав дослідник в IPHES-CERCA доктор Жорді Ревельєс.

Неподалік іспанського міста Сарагоса археологи розкопали тисячолітнє ісламське кладовище та виявили більш як 400 давніх гробниць.

Відомо, що війська арабів і берберів, прозвані маврами, вторглися на Піренейській півострів та захопили його 711 року. Знахідка доводить, що в Таусте існувало велике ісламське поселення майже із самого початку присутності мусульман в Іспанії.

Читайте также