Удар по Одещині: РФ зруйнувала ємності з агропродукцією, що призначалася для країн Азії та Африки

Російський ракетний удар по Одеській області зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

Про це пише  Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, передає "Хвиля" .

Чергова спроба Росії знищити портову інфраструктуру та зупинити експорт агропродукції. Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

Атаковано два термінали в порту Південний, які спеціалізуються на перевалці агропродукції.

Один із терміналів належить всесвітньо відомої сінгапурської компанії "Дельта Вілмар", яка працює в Україні з 2004 року та володіє декількома заводами з переробки агропродукції. Це понад 300 млн доларів інвестицій та близько 1000 робочих місць.

Це вже 39 атака росії по об'єктах портової інфраструктури Одеської області – пошкоджено та частково знищено 215 об'єктів, 153 транспортні засоби, 8 цивільних судів, постраждали 26 цивільних осіб.

Відколи Росія вийшла із зернової угоди, вона систематично атакує порти з метою припинити експорт української агропродукції на світові ринки. Лише сильні системи ППО здатні зупинити агресора у своїх намірах знищити портову інфраструктуру та підірвати продовольчу безпеку світу. Адже Україна була, є і залишається гарантом безпеки та топовим експортером агропромислової продукції.

Навіть за таких умов Україні вдалося експортувати українським коридором понад 40 млн. тонн вантажів. Це набагато більше, ніж Росія дала можливість експортувати за часів Зернової ініціативи.

Нагадуємо, що