Засудженого в РФ американського журналіста Гершковича обміняли - The Fox News

Засудившегося в РФ американского журналиста Гершковича обменяли
Засудившегося в РФ американского журналиста Гершковича обменяли

Засудженого в РФ журналіста видання The Wall Street Journal Евана Гершковича обміняли.

Планується, що він повернеться до США у четвер, 1 серпня. Про це повідомляє The Fox News.

Таку інформацію агенція отримала від кореспондентки з питань національної безпеки Дженніфер Гріффін.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Його засудили до 16 років, що, на думку багатьох людей, відкриє двері для певного типу обміну, і тепер є повідомлення, що цей обмін, можливо, завершено. Ми працюємо над тим, щоб отримати більше інформації про це, але на цей час ми бачимо, що є дуже хороші шанси, що Гершкович, може повернутися до США", - зазначив ведучий телеканалу.

Радіо Свобода напередодні повідомило, що кілька росіян, засуджених за злочини у США, зникли з бази даних американських в'язниць. Це сталося на тлі зникнення з російських колоній одразу кількох політичних в'язнів.

Зокрема, із бази даних у США зник підрядник російських силових міністерств Владислав Клюшин, засуджений за торгівлю акціями. А також Олександр Винник, засуджений за відмивання чотирьох мільярдів доларів через криптобіржі. Окрім того, з бази виключено Максима Марченка, засудженого за обхід американських санкцій за кібершахрайство, та Романа Селезньова, сина депутата російської Держдуми Валерія Селезньова.

Наприкінці березня 2023 року стало відомо, що російська ФСБ затримала у Єкатеринбурзі громадянина США журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича. Його підозрюють у шпигунстві.

В РФ заявили, що Гершкович нібито "діяв за завданням американської сторони". І нібито збирав відомості щодо діяльності одного з підприємств російського військово-промислового комплексу, що "становлять державну таємницю".

Читайте также

Лучшие пляжи Алькудия с фото
12.07.2024 - 19:05 1965 просмотрели
Пляжи Алькудии на фото
Лучшие пляжи в Германии с фото
11.07.2024 - 20:41 2231 просмотрели
Немецкие пляжи - лучшее место для отдыха