Здатні спалювати жир і контролювати вагу: п'ять спецій, які варто додати до щоденного раціону

Скинути зайві кілограми завжди непросто.

Індійська кухня пропонує безліч корисних для здоров'я інгредієнтів, деякі з яких можуть допомогти спалювати жир.

Дієтолог Твінсі Енн Суніл розповіла health shots, які п'ять спецій варто додати у свій раціон для контролю ваги. Вживати їх потрібно помірно. Але в разі неприємних реакцій звернутися до лікаря, оскільки можливі алергії.

Куркума

Як природна зігріваюча спеція, куркума може підвищувати температуру тіла, що ще більше прискорює метаболізм. Вона також допомагає контролювати рівень цукру в крові та уникнути резистентності до інсуліну. Це запобігає ще більшому накопиченню жиру в організмі. Також можна пити чай з куркумою або молоко перед сном.

Кориця

Кориця містить протизапальні і антиоксидантні сполуки. Найвідомішою її перевагою є здатність допомагати у втраті ваги. Кориця має природні властивості пригнічувати апетит і прискорює метаболізм.

Часник

Часник допомагає залишатися у формі та спалювати калорії. Крім того, він може зменшити почуття голоду і надовго забезпечити ситість, що запобігає переїданню.

Чорний перець

Суніл також згадала і про чорний перець. Це не просто приправа до їжі. Речовина під назвою піперин, що міститься в чорному перці, прискорює метаболізм і зменшує накопичення жиру в організмі.

Імбир

Термогенні властивості імбиру можуть прискорити втрату ваги. Крім того, ця спеція допомогає впоратися зі сплеском цукру в крові після вживання вуглеводної або багатої на цукор їжі. Імбир зменшує почуття голоду та зупиняє імпульсивну тягу. Його можна додавати в супи, салати, каррі та чай.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Ці індійські спеції можуть допомогти травленню, покращити метаболізм, зменшити запалення та покращити загальне самопочуття. Хоча вони загалом корисні, людям із специфічною алергією або чутливістю до певних спецій слід їх уникати. Водночас тим, у кого є проблеми з шлунково-кишковим трактом, наприклад, кислотний рефлюкс або гастрит, можливо, доведеться зменшити споживання, оскільки спеції можуть погіршити ці стани.

Дієтологи визначили, що спеції можуть позитивно впливати на процес схуднення. Звичні приправи роблять страви смачними і прискорюють метаболізм.

Кардамон чудово долає депресивний стан. Якщо проблеми з вагою виникли через "заїдання" депресії, треба додавати до страв цю приправу. Також кардамон здатен спалювати жир.