Саме зараз вирішується, яким буде світ наших дітей, - Зеленський

Зеленський зустрівся зі спікером Палати представників США

Президент Володимир Зеленський розповів про своє спілкування зі спікером Палати представників Сполучених Штатів Америки Майком Джонсоном.

"Про те, що зараз найголовніше для захисту життя і міжнародної безпеки. Я поінформував про ситуацію на фронті зараз, про триваючі російські удари по наших містах - цей їхній терор лише збільшується і може бути зупинений тільки фізичною силою нашого захисту", - зазначив він.

Глава держави наголосив, що Україна "вдячна за підтримку Сполученим Штатам і кожному американцю, які відчувають так само, як і ми, що свобода ніколи не повинна програвати".

"І дуже важливо, щоб Конгрес зберігав своє лідерство, щоб захист свободи залишався ідеєю, що об'єднує - об'єднує і всередині країн, і світову більшість. Саме зараз - нашою рішучістю, нашими спільними діями - вирішується, яким буде світ наших дітей", - сказав президент.

Зеленський додав, що сьогодні фактично про такі самі речі говорив і з головою Національних зборів Франції.

"Вона з візитом в Україні, і я вдячний за увагу до нашої держави, до того, як українці витримують цей час - цю битву. Ми обговорили перспективи - як можемо наблизити справедливе закінчення цієї війни та вигнання російських окупантів", - сказав Зеленський.