Саудівська Аравія змінює правила в'їзду

Королівство Саудівська Аравія з 9 лютого 2022 року запроваджує додаткові обмеження для в'їзду та виїзду з країни через пандемію нового штаму коронавірусу «Омікрон».

Згідно з новими правилами, саудівські піддані старше 16 років при виїзді з країни повинні бути вакциновані бустерним щепленням, зробленим через три місяці після отримання другої дози.

При в'їзді в країну, незалежно від імунного статусу, всі громадяни віком від восьми років, включаючи місцеве населення, повинні пред'являти негативний ПЛР-тест або антиген-тест на COVID-19, зроблений не раніше, ніж за 48 годин до прильоту.

Крім того, за недотримання маскового режиму у публічних місцях та транспорті штрафуватимуть на одну тисячу ріалів (266 доларів, 7514 гривень).

Крім цього, з 1 лютого повна вакцинація є обов'язковою умовою для користування будь-яким громадським транспортом та таксі в Саудівській Аравії.

Виняток робиться тільки для тих, хто звільнений від вакцинації, що відображено у спеціальному додатку Міністерства охорони здоров'я.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Також це рішення поширюється на поїзди, оренду машин, у тому числі через будь-які програми для пасажирських перевезень, внутрішні та міжміські автобуси, а також пороми.

Невакцинованим або не повністю вакцинованим людям заборонено також вхід до штаб-квартири відомства, будівель транспортних компаній та служб, пунктів прокату авто, офісів перевізників.

На авіарейси допускатимуть лише вакцинованих пасажирів. Це правило діє у Саудівській Аравії ще з 1 вересня 2021 року.