СБУ затримала інформатора, який хотів «засвітити» ППО під Черкасами та Одесою

СБУ запобігла новій серії ракетних ударів РФ по Черкаській та Одеській областях

Контррозвідка Служби безпеки успішно запобігла наміри РФ нанести ракетні удари по Черкаській та Одеській областях, повідомляє пресцентр СБУ.

Дякувати за це слід своєчасному розкриттю зловмисника, який збирав інформацію про розміщення радіолокаційних станцій протиповітряної оборони в цих регіонах. СБУ виявила, що ці комплекси захищають інфраструктуру областей та допомагають ППО виявляти ворожі ракети та дрони.

Виявлено, що інформатором став мешканець Черкас, який є прихильником рашизму. Після вторгнення РФ чоловік сподівався, що його "роботу" помітять рашисти, тому почав збирати інформацію про розташування ЗСУ та поширювати її публічно.

Слідство виявило злочин на початковому етапі його діяльності, і зловмисника було затримано. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

СБУ затримала інших зрадників та ворожих агентів

Служба безпеки України продовжує активну роботу у розкритті і розплітуванні агентурних мереж. У 2023 році СБУ викрила 47 агентурних мереж, а з початку цього року - ще 11.

Очільник СБУ наголосив, що служба протидіє проникненню ворога на об'єкти критичної інфраструктури та блокує спроби розвідати маршрути допомоги та локації підприємств оборонно-промислового комплексу (ОПК).

СБУ бореться з зрадниками на окупованих територіях і всередині РФ

Служба безпеки України також активно працює над ліквідацією зрадників і військових злочинців на окупованих територіях та всередині РФ. Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Були наведені приклади осіб, яких СБУ вдалося затримати, зокрема, Іллю Ківу та Владлена Татарського. Також в Москві вибухнув автомобіль, яким користувався колишній співробітник СБУ, який виявився колаборантом.