СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Помічник народного депутата Нестора Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму, був затриманий правоохоронцями, повідомляє прес-служба СБУ.

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії у тимчасово захопленому Криму. За матеріалами справи, цей зловмисник відповідав за юридичні аспекти оборудки. Зокрема, він займався укладанням договору із структурами Росгвардії на охорону підконтрольної нардепу елітної нерухомості в Криму.

За 3 місяці на рахунки окупантів було переведено понад пів мільйона російських рублів, які використовувались для надання послуг воєнізованої охорони об'єктів народного депутата на території півострова.

Нагадаємо, що на початку лютого 2024 року народний депутат Шуфрич отримав відповідну підозру за фінансування дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу України або захоплення державної влади та зміни меж території або державного кордону України. За даними слідства, Шуфрич платив гроші Росгвардії за охорону своєї нерухомості на території Криму. За тільки 3 місяці компанія, що належить народному депутату, сплатила окупантам понад пів мільйона рублів.

15 вересня Шуфричу було повідомлено про підозру у державній зраді. Того ж дня Печерський суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. 11 жовтня апеляційний суд відхилив клопотання захисту щодо цього рішення.