Сили оборони перемістились на більш вигідні позиції в районі Вовчанська – Генштаб

Сили оборони перемістились на вигідні позиції
Сили оборони перемістились на вигідні позиції

Ситуація в районах бойових дій залишається складною, але контрольованою Силами оборони України. Ворог активізувався у Харківській області, а також на Краматорському та Покровському напрямках. Про це стверджує зведення Генштабу станом на 23:00 14 травня.

За останню добу сталося 145 бойових зіткнень, противник влаштував 3 ракетні удари, понад 320 ударів дронами-камікадзе та здійснив понад 2400 обстрілів позицій нашого війська. Ворожа авіація також була задіяна, російські терористи кинули майже 70 керованих авіабомб на територію України.

У Чернігівській та Сумській областях ситуація не змінилася.

На Харківському напрямку наші війська відбили 11 атак ворога, зокрема на напрямках Глибоке-Липці, Лук'янці-Липці, Борисівка-Нескучне, Шебекіно-Вовчанськ. Тривають ще 3 бойових зіткнення.

У деяких районах Лук'янців та Вовчанська наші підрозділи змінили позиції, щоб захистити життя та покращити тактичне положення. Бої продовжуються, українські підрозділи не дозволяють російським окупантам закріпитись. Проводяться контратаки, ворог перебуває під постійним артилерійським та дроновим контролем зі сторони Сил оборони.

Внаслідок боїв на цьому напрямку ворожі втрати складають 162 особи, а також знищено та пошкоджено 26 одиниць озброєння та військової техніки.

На Куп'янському напрямку ворожі війська провели 16 атак на позиції наших військ. Тривають бої, противник не має успіху.

Крім того, наші війська відновили втрачені раніше позиції та покращили тактичне положення на окремих напрямках.

У підрозділах на Сіверському напрямку вдалося відбити 5 атак ворога, насамперед на напрямках Золотарівка - Івано-Дар'ївка, Миколаївка - Спірне, Веселе - Верхньокам'янське. Тривають 4 бойові зіткнення, ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку наші війська відбили 12 атак ворога, зокрема на напрямках Бахмут - Новий, Бахмут - Іванівське, Бахмут - Кліщіївка, Одрадівка - Кліщіївка, Бахмут - Кліщіївка, Бахмут - Андріївка, Миколаївка - Біла Гора. Ще тривають 9 бойових зіткнень, втрат позицій не допущено. Наші війська проводили заходи з покращення тактичного положення, мали успіх.

На Покровському напрямку наші підрозділи відбили 33 атаки ворога, зокрема на напрямках Очеретине - Новоолександрівка, Архангельське - Євгенівка, Архангельське - Калинове, Архангельське - Новоолександрівка, Соловйове - Сокіл, Очеретине - Соловйове, Новобахмутівка - Соловйове, Семенівка - Новоселівка Перша, Семенівка - Уманське, Орлівка - Новоселівка Перша, Тоненьке - Уманське, Тоненьке - Нетайлове, Піски - Нетайлове. Тривають 7 бойових зіткнень.

У ході боїв на деяких напрямках наші підрозділи змінили позиції, щоб захистити життя військовослужбовців та покращити тактичне положення.

На Курахівському напрямку наші війська також відбили 7 атак ворога, зокрема на напрямках Старомихайлівка - Красногорівка, Мар'їнка - Георгіївка, Славне - Новомихайлівка. Тривають 2 бойових зіткнення.

На Времівському напрямку успішно відбито 10 атак противника на напрямку Солодке - Водяне, Завітне Бажання - Старомайорське. Також проведені заходи з покращення тактичного положення, мали успіх.

На Оріхівському напрямку наші підрозділи відбили 3 атаки ворога на напрямку Новопрокопівка - Роботине, ворог не мав успіху.

На Придніпровському напрямку окупанти намагаються витіснити наші війська з лівого берега Дніпра. Зареєстровано 5 атак ворога на напрямку Олешківські Піски - Кринки. Ситуація контрольована, втрат позицій не допущено.

На інших напрямках суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Втрати ворога

На всій лінії фронту наші війська продовжують стримувати ворожий наступ, знищувати особовий склад і техніку ворога. Загалом, за останню добу російські окупанти втратили 1075 осіб (вбитих та поранених) та 251 одиницю озброєння та військової техніки.

Нагадаємо, що більше 30 тисяч російських загарбників наступають на півночі Харківської області. Про це повідомив секретар РНБО Олександр Литвиненко.

За його словами, спочатку на кордоні було зосереджено близько 50 тисяч військових. Литвиненко зазначив, що українські воїни готові до відбиття за всіма звітами. В даний час тривають важкі бої.

Читайте також