Шість продуктів, які не варто їсти перед авіаперельотом

Продукти для уникального стрімкого польоту
Продукти для уникального стрімкого польоту

Перед польотом у літаку треба обирати правильні продукти, щоб уникнути дискомфорту і проблем зі здоров'ям під час подорожі.

Є кілька продуктів, від яких варто утримуватися перед авіаперельотами. Вони викликають підвищене газоутворення і негативно впливають на травну систему в цілому.

Що не можна їсти перед польотом

Оброблені і солоні продукти

Дієтолог Іллінг Цай стверджує, що солона їжа і фастфуд дратують травну систему, а продукти з високим вмістом жиру можуть викликати печію. Ці продукти також посилюють відчуття втоми і дискомфорту.

Квасоля та інші бобові

Цай також сказав, що квасоля та інші бобові можуть створити незручності мандрівникам, оскільки вони викликають газоутворення. У герметичних салонах літаків це може бути ще гірше due to висоти, яка посилює газоутворення. Тому краще уникати продуктів, що викликають здуття живота.

Броколі, капуста і зелені овочі

Сирі овочі, особливо зелені, такі як капуста і броколі, викликають підвищене газоутворення.

"Висотний метеоризм доставляє незручності багатьом пасажирам. Сирі овочі, швидше за все, змусять вас відчувати неприємне відчуття розпирання і здуття в животі та/або підвищене газоутворення", - говорить дієтолог-нутриціолог і засновник Gutivate. Ерін Джадж.

Гостра їжа

Гостра їжа дратує стінки шлунка і викликає підвищене газоутворення і здуття живота. Не радять їсти гострі продукти прямо перед польотом.

Жувальна гумка або льодяники без цукру

Жування жувальної гумки викликає заковтування зайвого повітря, що призводить до здуття живота. Те ж саме стосується продуктів із штучними цукрами, які важко перетравлюються і можуть надавати проносну дію.

Алкоголь

Алкоголь може спричинити зневоднення організму, особливо в умовах сухого повітря в салоні літака. Крім того, він може посилити вплив змін тиску і викликати неприємні відчуття.

Коли плануєте подорожувати літаком, слід відповідальніше поставитись до вибору одягу та аксесуарів. Зокрема, забудьте про взуття на високих підборах. Це один з тих речей, яких потрібно уникати під час польотів.

Читайте також

Що подивитися в Чехії крім Праги
13.09.2024 - 19:30 614 переглянули
Пам’яткові місця  Чехії окрім Праги