Шість способів, як нейтралізувати запах поту з верхнього одягу без прання

Існує декілька простих і ефективних способів позбутися неприємних запахів з одягу без прання. Варто зазначити, що таку можливість надає і самий виробник одягу.

Якщо ви знаходитесь вдома, можна звернутися до доступних засобів, які допоможуть у цьому питанні. Згідно з ukr.media, оригінальний текст пропонує декілька таких способів.

Наприклад, скористатися содою. Для цього треба зробити пасту з соди, нанести її на забруднені ділянки одягу, потім потерти й залишити на 30 хвилин. Після цього слід видалити соду, а якщо залишилася, можна додати трішки води і змити її. Крім того, соду можна використовувати для сухого чищення - треба просто втерти її у проблемні місця і почекати декілька хвилин перед тим, як зняти залишки щіткою.

Другий спосіб - це використання лимона. Його сік потрібно змішати з невеликою кількістю води і нанести на забруднені місця. Після цього залишається лише зачекати, поки річ повністю висохне.

Третій метод - використання спирту. Для цього потрібно змішати 1 столову ложку солі, 1 чайну ложку нашатиру та 200 мл води. Отриману суміш треба нанести на проблемну зону, почекати трохи, затампонувати вологу ватним тампоном і просушити річ. Варто зауважити, що цей спосіб не підходить для делікатних тканин.

Ще один цікавий спосіб - використання горілки. Для цього достатньо нанести її на забруднену ділянку вологою губкою або тампоном і залишити на декілька годин. Потім потрібно почистити річ паровою праскою.

    Є ще декілька інших методів:
  • Використання оцту. Зрідка харчовий оцет добре справляється з запахами. Для цього потрібно збризкати проблемне місце 9% оцту. Також варто пам'ятати, що цей метод не підходить для делікатних тканин.
  • Використання морозильної камери. Якщо запах поту дуже неприємний, можна помістити річ у морозильник на декілька годин, і запах зникне.

Крім цього, в оригіналі тексту є ще один абзац, який розповідає про спосіб видалення плям з пуховика без прання. Для цього треба намочити забруднені ділянки водою, скористатися губкою або щіткою та милом. Однак, варто уникати використання порошку для прання, оскільки він може залишити розводи. Замість цього, краще скористатися господарським милом.