Ситуація на Сумщині змінилася: що помітили прикордонники

Прикордонники помітили зміни на Сумщині
Прикордонники помітили зміни на Сумщині

Російські диверсійно-розвідувальні групи зменшили активність на кордоні Сумської області. Окупанти продовжують активні дії в напрямку села Сотницький Козачок на Харківщині. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«По Сумщині бачимо зменшення активності ворожих диверсійно-розвідувальних груп, але повністю від своєї диверсійної діяльності ворог не відмовляється», – сказав Демченко. 

Він також зазначив, що на Харківському напрямку найбільш активні бойові дії відбуваються біля населених пунктів Липці та Вовчанськ.

«Ми також спостерігаємо активність ворога у напрямку населеного пункту Сотницький Козачок, що розташований біля кордону. Тут Росія використовує всі наявні засоби для того, щоб завдавати ударів по українських позиціях. Однак ворогу не вдається зайти на нашу територію, оскільки підрозділи ДПСУ та Збройних сил запобігають цим спробам», – наголосив речник.

Наразі російські окупанти не розгортають додаткові сили біля кордону з Сумською областю. У напрямку кордону з Білоруссю ситуація також незмінна, прикордонники поки не бачать загрози з півночі.

Раніше українські захисники не допустили прориву ворога державного кордону в Сумській області, зокрема, на напрямку сіл Чуйківка, Рожковичі та Ситне.

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко попереджав, що російські загарбники можуть розпочати наступ в Сумській області, аналогічний тому, що стався у Харківській області. Проте, зараз у них недостатньо сил для цього.

Читайте також