Скільки медалей здобуде Україна на Олімпійських іграх: прогноз аналітиків

Згідно з прогнозами аналітиків порталу Gracenote, Україна займе місце в топ-20 медального заліку Олімпійських ігор у Парижі з результатом 13 нагород. Варто відзначити, що цей прогноз не враховує можливу участь Росії та Білорусі, які виключені зі змагань за участь у війні з Україною з 2022 року.

Загалом ж аналітики Gracenote прогнозують, що Україна здобуде дві золотих, чотири срібні та одинадцять бронзових нагород.

Українська збірна на попередній літній Олімпіаді, що відбулася у Токіо, виборола 19 медалей, зокрема одну золоту, шість срібних та 12 бронзових.

За даними Gracenote, перемогу в медальному заліку Олімпіади в Парижі очікують збірній США з 121 нагородою, у тому числі 37 золотих. Друге місце в заліку здобуде Китай з 85 нагородами, в тому числі 37 золотих. А третє місце візьме Велика Британія, якій прогнозують 65 нагород, у тому числі 16 золотих.

Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Нагадаємо, що понад 200 українських атлетів підписали відкритий лист до президента Франції, пані мера Парижа, міністерки спорту Франції та голови Оргкомітету Олімпійських і Паралімпійських ігор 2024, у якому просили заблокувати участь росіян, що підтримують війну, в Олімпійських іграх у Парижі.

Читайте також:

  • Жан Беленюк: Все догори дриґом – наші спортсмени сидітимуть вдома, а росіяни виступатимуть?
  • Україна бойкотуватиме Олімпіаду через допуск росіян? Відповідь міністра спорту
  • Чи скасують Олімпіаду у Парижі через війни у світі? Відповідь президента МОК
  • 10 терористів у спортивних костюмах
  • Великий спорт. Карта бойових дій
  • Кремлівська фанера над Парижем. Російські чемпіони, які пролітають повз Олімпіаду (список)
  • 120 днів у заручниках. Хто влаштував диверсію проти українського спорту