Скільки Росгвардійців воює в Україні? Британська розвідка оприлюднила цифри

Росгвардійці в бойових формах на фоні українського прапора
Росгвардійці в бойових формах на фоні українського прапора

За даними Міністерства оборони Великої Британії, в Україні знаходиться понад 30 тисяч працівників Росгвардії, більшість з яких займаються охороною тилу. Лише кілька підрозділів беруть участь у бойових діях на передовій.

За даними зведень, головний бойовий підрозділ Росгвардії - 116-а бригада спеціального призначення, складається з трьох полків військ, що мають доступ до танків, бойових машин піхоти та артилерії.

Згідно з розвідкою Великої Британії, Росгвардія з початку 2024 року намагалася посилити свої сили за рахунок приєднання російських нерегулярних формувань. У травні 2024 року Росгвардія успішно інтегрувала батальйон "Восток" "ДНР" до своїх лав.

Міністерство оборони Британії вказує, що можливо угода про службу вагнерівських сил у Росгвардії була порушена в березні 2024 року.

Згідно з даними розвідки, Росгвардія збільшила свої ресурси та особовий склад, залучаючи приватні військові компанії. У жовтні 2023 року до складу Росгвардії увійшли підрозділи ПВК "Вагнер", а в січні 2024 року - батальйон "Восток" "ДНР".

Також Росія планує розформувати групу "Каскад", зацікавлену в операціях з використанням безпілотників, та включити її до складу Росгвардії.

Читайте також