Скільки українців планують повернутися зі Швейцарії додому: результати опитування

Вже понад 66 тисяч українців знайшли прихисток у Швейцарії, і деякі з них планують залишитися там назавжди. Про це повідомляє swissinfo.ch, посилаючись на результати опитування Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Державного секретаріату Швейцарії з питань міграції та компанії Ipsos.

За результатами опитування, близько третини українських біженців планують повернутися до України. Ще 40% не вирішили, чи залишитися в Швейцарії, чи повернутися назад.

Інша третина не бажає повертатися через проблеми безпеки, окупацію території, відсутність медичної допомоги та можливостей працевлаштування.

  • 21% біженців на момент опитування вже мали роботу, але більшість з них вважала, що ця робота менша важливість, ніж попередня робота в Україні. Близько третини опитаних безробітні, а четверта частина отримала професійне навчання.

Варто зазначити, що Швейцарія прийняла рішення надати додаткову допомогу Україні на зимовий період в сумі 11,8 млн швейцарських франків (близько 13,66 млн доларів США). Таким чином, загальна підтримка складає близько 26 млн швейцарських франків (понад 30 млн доларів).