Скинули невідому вибухівку: Росія атакує цивільні судна у Чорному морі

Після кількох днів переважно спокійного періоду, російські загарбники вирішили знову вжити заходів щодо активізації своєї тактичної авіації над морем.

Окупанти раптово випустили незнайомий вибуховий пристрій в акваторії Чорного моря, намагаючись нанести шкоду судноплавству. Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, Наталія Гуменюк, під час участі в національному телемарафоні, як повідомляє Gazeta.ua.

За словами Гуменюк, 24 жовтня Росія здійснила кілька ударів поруч з об'єктами цивільного судноплавства. Ймовірно, атакуючи цивільні судна, окупанти бажали дискредитувати українські Сили оборони.

"Протягом кількох днів ми не зафіксували жодних атак на морські маршрути та випуск невідомих вибухових пристроїв. Але тепер ворожа сторона почала діяти активніше і скинула чотири невідомі пристрої, мабуть, з метою завдати шкоди цивільному судноплавству та посіяти сумніви щодо Сил оборони України", - наголосила Гуменюк.

  • Російські окупанти збільшили мінну загрозу в акваторії Чорного моря, шляхом випуску додаткових вибухових пристроїв у море з літаків. Таку інформацію підтвердила керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь", Наталія Гуменюк.

  • За її словами, Сили оборони України вдалося знищити одну з мін, яка унаслідок шторму була викинута на пляж Чорноморська в Одеській області.