Скільки в середньому заробляє smm фахівець

Заробіток у деяких сферах значно зростає вже найближчим часом. Така тенденція вплине і на те, скільки заробляє смм спеціаліст. 

Якщо розглядати всі тенденції ринку праці, то зарплата SMM-фахівця (фахівця із соціальних медіа) може сильно варіюватися залежно від різних факторів. На загальний дохід впливатимуть і досвід, і рівень кваліфікації, і навіть регіон, де працює фахівець. Впливає на зарплату в цій сфері й компанія, на яку працює смм.

Скільки заробляє смм менеджер?

Загальні зарплати за день, за місяць і за рік, можна розраховувати тільки як приблизні. Адже насамперед смм заробляє, виходячи зі свого досвіду. 

Для прикладу, молодший SMM-фахівець, який працює від 1 до 3 років на одній посаді, може заробляти в діапазоні від 10 000 до 25 000 гривень на місяць. Такі зарплати середні по Україні.

скільки заробляє смм

З досвідом від 3 до 5 років, фахівець з SMM, звісно, заробить більше. Його зарплата може становити приблизно від 20 000 до 40 000 гривень на місяць. У великих компаніях фахівець може заробляти і більше. 

Що стосується старшого SMM-фахівця (понад 5 років досвіду), то у нього найбільший дохід. Зарплата може перевищувати 40 000 гривень на місяць. У цьому випадку важливо враховувати, який обсяг роботи на себе бере СММ. Така зарплата середня по Україні.

Також варто зазначити, що в деяких країнах зарплати можуть бути вищими, а в деяких - нижчими, залежно від економічних аспектів і актуальності професії SMM.

Скільки заробляє смм: як він може збільшити свій дохід? 

Питання, скільки можна заробити на СММ, безпосередньо залежить від того, скільки і де працює фахівець. 

Першим і найвагомішим фактором, який впливає на заробіток, є досвід. Відповідно чим він вищий, тим і більшим буде дохід. 

Що ще впливає на заробіток смм фахівця:

  1. Кваліфікація та спеціалізація. Що більше знає фахівець, то більше він може заробити (стануть у пригоді навички в галузі соціальних медіа, аналітики, копірайтингу, дизайну та інших пов'язаних галузей).

  2. Країна і регіон. Звичайно, доходи СММ фахівця різняться залежно від країни і регіону. У великих містах заробітні плати можуть бути вищими.

  3. Компанія. Заробіток смм може залежати від розміру компанії, на яку він працює. У великих компаніях і більше роботи, а потім можуть бути і більші доходи.

  4. Додаткова посада. Фахівці з великими обов'язками, наприклад, як розробка стратегії, робота з важливими клієнтами або управління командою, можуть отримувати більше.

  5. Важливо також розуміти, що попит на кваліфікованих SMM-фахівців у конкретний період часу може вплинути на рівень заробітної плати, який пропонує потенційний роботодавець. 

Загалом, усі ці фактори в сукупності формують середній рівень заробітку SMM-фахівця.

Скільки можна заробити в різних країнах світу? 

Висококваліфікований фахівець СММ отримує дохід і з окремих проєктів, як в інстаграмі, або від кількості виконаної роботи. Що примітно, такий менеджер по-різному отримує в різних країнах. Тобто десь сммщик затребуваний фахівець, а десь рядовий співробітник.

скільки заробляє смм в інстаграмі

Саме тому, обираючи таку професію, варто врахувати стан ринку праці в конкретній країні. 

Зарплата SMM-фахівця може значно відрізнятися в різних країнах світу:

  1. Зарплати SMM-фахівців у США можуть варіюватися від 40,000 до 80,000 доларів. При цьому ці цифри не остаточні, і СММ можуть отримувати і більше на рік, залежно від досвіду та регіону.

  2. У Канаді зарплати СММ за рівнем майже такі ж, як у США, і варіюються приблизно в тому ж діапазоні. Різниця в тому, що в США більше фахівців такого профілю, а значить, і конкурентів.

  3. У Великій Британії зарплати SMM-фахівців можуть починатися від 25,000 фунтів і доходити до 50,000 на рік.

  4. Зарплати в Німеччині можуть бути трохи нижчими порівняно з деякими західними країнами. Такий фахівець за рік отримував зарплату від 63 тис євро. 

  5. В Австралії зарплати SMM-фахівців можуть становити 50,000-90,000 доларів на рік.

Далеко не всі країни зі списку можуть здивувати і високим рівнем життя. Наприклад, в Індії таких фахівців багато і їхні зарплати зазвичай нижчі за європейські та можуть починатися від 3,00,000 рупій. Усе залежить знову від досвіду та кваліфікації працівника. 

Що ще впливає на заробіток спеціаліста в іншій країні, його міграційний статус. Для фахівця, який працює на фрілансі, є свої прибутки, а от мігрант, який перебуває безпосередньо в країні роботодавця, може розраховувати на більшу заробітну плату. Загалом у країнах, де найбільше заробляють СММ, і велика конкуренція, а тому можна досить довго шукати нове місце роботи. Такий фактор теж потрібно враховувати.