Скільки заробляє танцюрист на місяць в Україні

Танцюрист не лише творча, а й часто прибуткова професія. Утім, питання, скільки заробляє танцюрист, залежить від великої кількості чинників. Наприклад, від типу зайнятості. Працюючи в групі, яка гастролює, танцюрист заробляє більше. В іншому випадку, скільки отримує танцюрист, якщо він працює на себе, заробітки будуть меншими. 

скільки заробляє танцюрист

Окрему увагу, звісно, варто приділити досвіду роботи та спеціалізації танцюриста. Він може і багато заробляти на день, але при цьому його заробіток непостійний. Саме мінливість є відмінною рисою всіх творчих професій. 

Скільки танцюрист може заробити в Україні? 

Заробіток танцюриста в Україні може значно відрізнятися залежно від багатьох чинників, як-от досвід, місце роботи, стиль танцю і навіть регіон роботи. У середньому, новачок може загадувати від 10 000 до 20 000 гривень на місяць. Досвідчені та професійні танцюристи, які працюють у трупах, студіях або беруть участь у різноманітних проєктах, можуть заробляти значно більше, до кількох десятків тисяч гривень і більше за раз або на місяць. Утім, визначити скільки в середньому отримує танцюрист, дуже складно. Адже в цій сфері фіксованих зарплат практично немає.

Також потрібно враховувати, що саме в Україні, на заробіток танцюриста впливає велика кількість факторів. Які найвагоміші з них (найбільше впливають на заробіток танцюриста):

  1. Досвід і професіоналізм. Досвідчені танцюристи, які мають хороші навички та певну репутацію, зазвичай можуть розраховувати на вищу оплату. Саме репутація або навіть знаменитість танцюриста визначає його заробіток в Україні. 

  2. Місце роботи. Танцюристи можуть працювати в різних місцях і умовах, як-от театри, телевізійні шоу, музичні кліпи, студії, фітнес-центри або просто працюють на себе. Тип зайнятості та кількість проєктів впливає на загальний заробіток. Адже кожна з цих галузей пропонує різні умови та рівень заробітку.

  3. Стиль танцю. Деякі стилі танцю можуть бути більш затребувані в певний час, що впливає на попит і відповідно на заробіток танцюриста.

  4. Країна і область. Рівень доходу танцюриста безпосередньо залежить від регіону і країни, навіть міста.

  5. Участь у проєктах і змаганнях. Танцюристи, які беруть участь у великих проєктах, турне або сезонних виставах, можуть отримувати вищий заробіток. Утім, така робота, як і заробіток, непостійні. 

  6. Унікальні навички та здібності танцюриста можуть підвищити його "вартість". Наприклад, якщо в танцюриста свій унікальний стиль, за нього роботодавці й готові платити. 

Заробіток танцюриста може значно залежати від країни та низки супутніх факторів. Утім, де вища зарплата, там і вища конкуренція серед танцюристів.

Скільки заробляють танцюристи в різних країнах світу? 

Багато талановитих танцюристів неминуче мігрують. У професійних танцюристів не так багато років для реалізації. Саме тому міграція стає вимушеним кроком, щоб встигнути заробити. 

Ось кілька прикладів, скільки можуть заробити танцюристи в різних країнах світу:

  1. США. У великих містах, як-от Нью-Йорк чи Лос-Анджелес, досвідчені танцюристи можуть заробляти від кількох сотень до кількох тисяч доларів за виступ. Рівень заробітку може бути вищим у комерційних проєктах і під час зйомок телевізійних шоу.

  2. Велика Британія. Заробіток танцюриста може залежати від локації та типу проєкту, але в Лондоні, наприклад, танцюристи в театрі можуть розраховувати на вищий рівень оплати.

  3. Китай. У великих містах Китаю, як-от Шанхай або Пекін, заробіток танцюристів може бути порівнянний з доходами в США, особливо в разі зайнятості у високопрофесійних проєктах.

У країнах Латинської Америки рівень заробітку може бути нижчим порівняно з деякими розвиненими країнами. Втім, усе залежить від репутації професіонала.

Де ще може працювати професійний танцюрист? 

Через те, що танцюристи не можуть залишатися на сцені все життя, вони зобов'язані подумати про своє забезпечене майбутнє. 

скільки отримує танцюрист

Танцюристи найчастіше затребувані в таких галузях, які дадуть змогу реалізуватися і в більш зрілому віці:

  1. Театр. Танцюристи можуть брати участь у театральних постановках, мюзиклах, оперних виставах і концертних турах.

  2. Телевізійні проєкти. Участь у музичних кліпах, танцювальних шоу, танцювальних конкурсах, серіалах і кінофільмах не залежить від віку танцюриста. 

  3. Комерційні та рекламні проєкти.  Танцюристи можуть брати участь у рекламних кампаніях, музичних відеокліпах, корпоративних заходах та інших комерційних проєктах.

  4. Турне та концерти.

Танцюристи все життя можуть бути залучені в схожих професіях, де також цінується танцювальний талант. Наприклад:

  1. Хореографи. В обов'язки входить створення і режисура танцювальних номерів для театру, кіно або телебачення.

  2. Інструктори з танців. В обов'язки входить викладання танцювальних уроків у студіях, школах або фітнес-центрах.

  3. Танцювальні групи та колективи. Танцюристи можуть створювати власні танцювальні групи. 

Усе життя танцюристу доступна робота з хореографії для музичних і театральних шоу. В обов'язки входить розробка хореографії для різних шоу та концертів.