Словаччина фіксує зростання нелегалів з України: що відбувається із затриманими

Збільшення кількості незаконних перетинів кордону з боку України

За інформацією прикордонної поліції Словаччини, з початку року відзначається зростання кількості чоловіків з України, які незаконно перетинають кордон. Це співпадає з обговореннями стосовно прийняття нового закону про посилення мобілізації в Україні.

Про це повідомляє Європейська преса з посиланням на Агентство Франції-пресу.

За перші чотири місяці 2024 року словацькі прикордонники затримали та звільнили 338 українських чоловіків порівняно з 166 за цей же період минулого року.

Речниця прикордонної поліції Агнеса Коперницька повідомила, що лише за перший тиждень травня на зеленому кордоні було затримано 45 чоловіків, тоді як за аналогічний період минулого року їхня кількість становила лише чотири особи.

Коперницька вказала, що українських чоловіків, які незаконно перетинають кордон, затримують, видають їм дозвіл на перебування в країні та відпускають. З початку війни не було жодного випадку повернення іммігрантів зі Словаччини в Україну.

Новий закон ускладнить ухилення від мобілізації

Новий закон, який набуває чинності в Україні цього місяця, ускладнить уникнення мобілізації. В зв'язку з його прийняттям у квітні консульські установи України зупинили надання консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку.

Нагадаємо, що в Німеччині розкрили жахливі факти про життя українців.

Також українцям у США дали поради стосовно відкриття власного бізнесу та отримання Грін-карти.