Смерть після затримання ТЦК: омбудсмен вимагає негайного розслідування

Зображення мітингуючих протестувальників на тлі ТЦК
Зображення мітингуючих протестувальників на тлі ТЦК

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про зростання кількості звернень щодо неправомірних дій представників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) на Закарпатті.

За його словами, до представника Уповноваженого в Закарпатській області звернулася громадянка України зі скаргою на незаконне затримання її батька працівниками ТЦК та СП, яке призвело до його смерті внаслідок побиття.

Лубінець наголосив на необхідності негайного, всебічного і неупередженого розслідування цього випадку. Відомості про кримінальне правопорушення за ч. 1 ст. 128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) вже внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Для з'ясування всіх обставин справи Уповноважений направив запит до Генерального прокурора. Він підкреслив, що у разі виявлення порушень вимагатиме притягнення до відповідальності винних посадових осіб, незалежно від їхніх звань, рангів та посад.

Дмитро Лубінець закликав громадян звертатися у разі порушення їхніх прав за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008; на електронну пошту: [email protected]; на гарячу лінію: 0 800 501 720; або за телефоном: 044 299 74 08.

Читайте також