Що дасть Україні перемир’я з Росією: Bloomberg спрогнозував наслідки

Бізнес-та політична стабільність, ринкові перспективи, іноземні інвестиції
Бізнес-та політична стабільність, ринкові перспективи, іноземні інвестиції

За даними Bloomberg, перемир'я може послабити Україну та посилити Володимира Путіна. Деталі плану перемоги Володимира Зеленського не розголошено, але він заявив, що сильна Україна зможе змусити Путіна сісти за стіл переговорів.

Автори статті зауважують, що кожна розумна людина хоче закінчити війну. Вона призвела до мільйона жертв та великого руйнування. Вона створила нестабільність та зруйнувала економіку.

«Він має рацію певною мірою. Поки Путін вірить, що він може пережити західну підтримку України, його війна на виснаження триватиме. Питання в тому, як змінити його розрахунки», - зауважено у статті.

За даними Bloomberg, Путін проявляв інтерес до переговорів у минулому, але його умови включають відмову України від претензій на незаконно анексовані регіони та Крим, а також відмову від членства в НАТО. Економіка Росії орієнтована на підтримку війни, а мета Путіна залишається незмінною - Україна має стати васалом Росії.

Пауза у війні та втома Заходу

Зупинка вогню може створити ризики для України, зокрема дати російському війську час набрати нових солдатів, спланувати мобілізацію та поповнити запаси зброї. Путін скористається цим для нових атак, як він робив раніше. При цьому, пауза може підривати міжнародну підтримку України.

Захід повинен забезпечити Україні максимальні переговорні можливості перед початком переговорів. Він повинен продовжити зміцнювати оборону України та підтримувати постачання зброї, а також гарантувати безпеку для України.

«Протягом свого правління Путін завжди порушував перемир'я та угоди, коли йому це було вигідно. Є підстави вважати, що він зробить це знову, якщо не будуть прийняті запобіжні заходи», - говорять журналісти.

Захід повинен бути готовим продовжувати фінансування та підтримку України. Український план перемоги має п'ять пунктів, які стосуються військової та економічної підтримки. Президент Зеленський також планує представити його громадянам України.

Читайте також