Шойгу доповів про взяття Кринок. ЗСУ відреагували

Міністерство оборони Росії оприлюднило заяви про те, що плацдарм на лівому березі Дніпра був очищений. Проте сили оборони України спростували цю інформацію, яку російські військові поширили.

Сьогодні міністр оборони РФ Сергій Шойгу проголосив, що російська армія захопила населений пункт Кринка в Херсонській області, який знаходиться на лівому березі Дніпра.

Сили оборони України заявили, що російсько-окупаційні війська намагаються використовувати маніпуляції та фальсифікацію фактів, оскільки не мають успіху в штурмових діях на лівобережжі Херсонської області.

«Військово-політичне керівництво країни агресора заявило про очищення плацдарму на лівому березі Дніпра. Офіційно повідомляємо, що ця інформація не відповідає дійсності», - зазначено в повідомленні сил оборони України.

Замість цього, сили оборони України продовжують утримувати зайняті позиції та завдають значних втрат ворогу.

Українські військові повідомили, що після єдиного спроби штурму ворожі війська відступили через значні втрати та зайняли позиції, спеціально підготовлені для пропаганди, і з них штучно звітували про знищення плацдарму. Вони не змогли виконати поставлене командуванням завдання.

Нагадаємо, триває 727-га доба повномасштабної війни Росії проти України. За цей період відбулося 50 бойових зіткнень. Ворог здійснив 1 ракетний удар та 99 авіаційних ударів, а також здійснив 82 обстріли реактивними системами залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Як повідомлено раніше, вороги намагаються сконцентрувати близько 50 тисяч солдатів на Запорізькому напрямку, але вони не становлять такої загрози, як у Авдіївці.