Солдати РФ можуть стати невидимими для тепловізорів ЗСУ - ISW

Російська компанія HiderX створює "костюм-невидимку"

Російська компанія HiderX запустила проект створення "костюма-невидимки", що може стати переворотом в галузі електроніки та військової техніки. За допомогою спеціальних матеріалів і технологій, компанія стверджує, що її костюм здатен змінювати колір і структуру таким чином, що людина внутрішньо буде стерпною навіть на відкритому просторі.

Організація використовує "рідинні кристали" та "активні матеріали" для створення костюма. "Рідинні кристали" - це матеріали, здатні змінювати фізичні властивості, такі як прозорість та структура. "Активні матеріали", зі свого боку, можуть приймати різні форми та кольори, забезпечуючи непомітність користувача.

Переваги "костюма-невидимки"

За словами засновників HiderX, на відміну від попередніх моделей "невидимок", їхній виріб має кілька переваг:

  • Висока швидкість зміни кольору і структури;
  • Здатність костюма адаптуватися до різних середовищ;
  • Відсутність потреби в зовнішньому джерелі енергії;
  • Можливість використовувати костюм у військових операціях та розвідці;
  • Супутнє програмне забезпечення для контролю над костюмом.

Використання "костюма-невидимки"

За словами голови HiderX, компанія планує використовувати цей костюм в різних галузях - від військової сфери до шпигунства. Він також може знайти застосування в цивільних сферах, таких як реклама, мода та розваги. Проте на даний момент виходу "костюма-невидимки" на ринок не заплановано.

У зв'язку з цим, HiderX наразі приймає заявки від потенційних партнерів для розробки спільних проектів та досліджень, використовуючи їхню технологію. Компанія також відкрита до співпраці з університетами та військовими структурами для подальшого вдосконалення і використання "костюма-невидимки".

""Наша мета - створити технологію, що дозволить людям змінювати своє оточення та зникаючи в ньому. Ми віримо, що "костюм-невидимка" може бути великим кроком вперед у цьому напрямку", - заявив голова HiderX.