Соратник Зеленського пояснив, кому саме хочуть надавати множинне громадянство

Україна планує прийняти закон про множинне громадянство

Одна з головних цілей законопроєкту про множинне громадянство – охопити українців, що проживають за кордоном, і іноземців, що воюють на нашому боці. Про це заявив голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

Законопроєкт також спрямований на діаспору України, яка має бажання отримати українське громадянство. Мережко наголошує, що це може стимулювати етнічних українців утримувати зв'язок зі своєю Батьківщиною. Закон допоможе уникнути втрати зв'язків молоді, яка навчається за кордоном і має можливість отримати місцеве громадянство. Це стане стимулом для повернення українців до України. Однак, для успішного прийняття закону, необхідно позбутися радянської ментальності і сприйняти множинне громадянство як зручну та корисну практику, яка є поширеною в Європі.

Президент Володимир Зеленський подав законопроєкт про множинне громадянство, який вказує процедуру набуття громадянства України для деяких категорій осіб та уточнює повноваження державних органів у цій сфері.