Спікер-трампіст у Конгресі США: які небезпеки несе політична криза у Штатах

В США обрали нового спікера Палати представників Конгресу. Цим новим спікером став прихильник Дональда Трампа з республіканської партії, Майк Джонсон.

Раніше політичні заяви Джонсона не сприяли відносинам між США та Україною. Однак, можливо, його позиція зміниться після приходу на нову посаду. Про це розповів Олег Бєлоколос, дипломат та голова Фонду "Майдан закордонних справ", в коментарі для Gazeta.ua.

Бєлоколос зазначив: "Поки що рано робити висновки, треба чекати перших заяв і рішень нового спікера. Коли людина отримує нову посаду, вона зазвичай переглядає свою позицію та переглядає ставлення до ситуації. Тому ми повинні дочекатися, щоб бачити, яким чином він буде працювати. Він керує всією палатою, в якій є республіканці і демократи".

Інформація також є про те, що Джонсон раніше був лише представником Республіканської партії, а тепер його позиція зазнала змін, додав дипломат.

Під час обговорення спікера Палати представників США, Олег Бєлоколос зазначив, що Джонсон не завжди підтримував Україну своїми заявами. Тому ми повинні уважно стежити, що він робитиме тепер і реагувати спокійно. Колишній міністр закордонних справ України вже сказав, що Україна готова співпрацювати з будь-яким, хто займе цю посаду.

Палата представників Сполучених Штатів Америки вибрала нового спікера - Майка Джонсона. Він є представником республіканської більшості та підтримував експрезидента Трампа.

Відомо, що він представляє один з найконсервативніших округів Луїзіани і вважається прихильником крайніх правих поглядів. Ініціатива "Республіканці для України" відноситься до нього негативно і поставила найнижчу оцінку (F) в плані підтримки України. Він голосував тільки за надання Україні ленд-лізу та підтримував ініціативи щодо скорочення допомоги Києву.