Сполучені Штати можуть повністю заборонити TikTok: ухвалено законопроєкт

Законодавці США голосують за заборону TikTok

Представники Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки підтримали законопроєкт, який може заборонити застосунок TikTok на території країни, повідомляє CNN.

За законопроєкт проголосували 352 члени Палати представників, проти – 65. Зокрема, підтримали його 15 республіканців і 50 демократів.

«Ухвалення законопроекту через контрольовану Республіканською партією Палату представників відбулося після того, як колишній президент Дональд Трамп заявив, що виступає проти заборони», – пише видання.

Президент США Джо Байден заявив, що готовий підписати закон, який обмежить роботу TikTok в країні.

Нагадаємо, президент США Джо Байден використовуватиме TikTok для своєї виборчої кампанії попри те, що він сам висловлював занепокоєння щодо національної безпеки цієї платформи та заборонив її використання на федеральних пристроях.

Група з 18 генеральних прокурорів дев'яти штатів також підтримала заборону TikTok у США. Раніше цей крок зробив Нью-Йорк, аргументуючи його проблемами з безпекою.

Варто зазначити, що Європейська комісія розпочала перевірку додатка TikTok компанії ByteDance з питання відповідності Закону про цифрові послуги.