Справа Богуслаєва: суд продовжив арешт експрезидента «Мотор Січі»

Продовжено запобіжний захід Вячеславу Богуслаєву

Солом'янський райсуд Києва продовжив тримання під вартою колишнього президента компанії "Мотор Січ" Вячеслава Богуслаєва до 12 червня без права на заставу. Про це повідомив адвокат Богуслаєва Руслан Волинець.

Волинець також зазначив, що захист подав апеляцію на це рішення суду.

Перша розгляд розглядали питання про захист адвоката

19 лютого суд вирішив залишити Богуслаєва під вартою до 18 квітня без застави. Адвокат Богуслаєва заявив, що це було перше засідання, коли суд мав почати розгляд справи, але воно сталося неможливим. Спочатку суд обговорював клопотання прокурора щодо відсторонення одного з адвокатів, а потім вирішував питання про продовження запобіжного заходу.

23 жовтня 2023 року Служба безпеки України повідомила про затримання президента "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності цього підприємства. Вони підозрюються у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору. Богуслаєва також звинувачують у колабораціонізмі, пособництві Росії та перешкоджанні діяльності ЗСУ. 18 жовтня СБУ оголосила про завершення розслідування та передачу суду обвинувального акта щодо Богуслаєва.

СБУ також наложила арешт на все майно президента "Мотор Січ". У процесі розслідування були вилучені культурні цінності, старовинні прикраси та колекційні автомобілі.