Справа про хабар Насірову: суд заочно арештував українського олігарха

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід бізнесмену Олегу Бахматюку. Його підозрюють у наданні хабара ексголові Державної фіскальної служби Роману Насірову в розмірі 722 млн грн.

Суд вирішив взяти Бахматюка під варту, повідомляє Центр протидії корупції.

Тепер Бахматюка мають затримати.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"За даними слідства, $5,5 млн та понад 21 млн, тобто 722 млн грн, хабара призначались за відшкодування ПДВ на 3,2 млрд грн компаніям агробарона Бахматюка", ‒ йдеться у повідомленні.

У лютому НАБУ і САП завершили розслідування справи стосовно Насірова та його пособника. Зараз Насіров перебуває в СІЗО.

У січні Офіс генпрокурора погодив запит НАБУ та САП про екстрадицію Бахматюка і направив його в Австрію. Запит готували у межах справи "ВіЕйБі-банку", де Бахматюк також має статус підозрюваного і щодо нього ВАКС теж ухвалював рішення про взяття під варту.

Колишнього голову Державної фіскальної служби Романа Насірова залишили під вартою. Таке рішення виніс Вищий антикорупційний суд.

Роман Насіров був головою Державної фіскальної служби у 20152017 роках. Детективи Національного антикорупційного бюро затримали Насірова у березні 2017-го. Він лежав у лікарні "Феофанія". Медперсонал намагався не пустити детективів в палату. Казали, Насіров у тяжкому стані.