Справа про пропозицію €22 млн хабаря меру Дніпра: екснардепа випустили з СІЗО

Колишній народний депутат Максим Микитась, якого підозрюють у пропозиції 22 млн хабаря меру Дніпра Борису Філатову, вийшов із СІЗО.

Микитась вийшов із СІЗО ще декілька днів тому, гроші внесли минулих вихідних. Про це повідомив Центр протидії корупції.

Сталося це після того, як 11 липня Вищий антикорупційний суд продовжив Микитасю тримання під вартою до 8 вересня, але зменшив заставу із 40 до 20 млн грн.

Рішення ухвалили судді Воронько, Біцюк і Михайленко.

"Наприкінці сьогоднішнього засідання екснардеп попросив суддів дозволити йому з 2 по 7 серпня поїхати в Івано-Франківську і Львівську область за сімейними обставинами", пишуть.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не заперечував, але тільки в тому разі, якщо це не перешкодить судовому розгляду.

У результаті судді дозволили Микитасю покинути Київ на шість днів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Наступне засідання у справі призначили на 4 серпня.

Екснардеп обіцяв взяти участь у засіданні через відеозв'язок, а 7 серпня вже прибути на засідання у приміщення суду.

У жовтні слідчий суддя призначив Микитасю заставу у 260 млн грн, але апеляція зменшила її до 100 млн.

Через деякий час заставу зменшили до 85 млн грн, потім до 80 млн, згодом до 40 млн і останнього разу до 20 млн грн.

"Нам не відомо, хто вніс заставу: Микитась особисто чи хтось інший як заставодавець. Хоча навряд чи кошти міг внести сам обвинувачений, адже раніше його захист заявляв, що у Микитася немає "ні 10, ні 5, ні навіть 3 млн грн", пишуть активісти.

Торік у жовтні Національне антикорупційне бюро і САП повідомили, що викрили екснардепа на спробі підкупу мера Дніпра Бориса Філатова. "Лояльність" мера екснардеп оцінив у 10% від вартості проєкту метрополітену (220 млн), що становить відповідно 22 млн, за версією слідства.

Розслідування НАБУ розпочало за заявою мера. Микитасю повідомили про підозру.

Максим Микитась народний депутат восьмого скликання. Потрапив у Верховну Раду по округу у Чернігові. Був членом депутатської групи "Воля народу", членом Комітету з питань бюджету.