Спростовано фейк РФ про те, що ЦРУ погодило Буданова на пост президента України

Зображення ЦРУ протиборства Буданова Україна
Зображення ЦРУ протиборства Буданова Україна

Українські журналісти спростували російську дезінформацію про те, що Кирила Буданова можуть призначити на пост президента з підтримкою ЦРУ. Відповідну інформацію спростували правоохоронці та експерти.

За даними видання SPRAVDI, російські ЗМІ розповсюджували цю фейкову новину в рамках загальної кампанії дискредитації в українських лідерів і інститутів. Про це повідомлено в офіційному повідомленні видання.

Згідно з підтвердженими джерелами, інформація про можливе призначення Буданова не має під собою жодних доказів. У той же час, сам Буданов наголошував, що не має політичних амбіцій.

Зазначимо, що російські ЗМІ часто придумують та розповсюджують дезінформацію щодо українських військових та політичних лідерів з метою посіяти паніку та недовіру серед населення України.

Також слід згадати, що російські "фейкороби" недавно поширили дезінформацію про те, що українські військові отримали наказ від головкома ЗСУ прорватися на курську АЕС і закласти там вибухівку.

Додамо, що інформація про протести в Покровську проти ЗСУ також є російським фейком, про що заявив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Нагадаємо, в соціальних мережах поширювалися повідомлення про побиття "мовного інспектора" в Івано-Франківську. Проте, за даними Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, таких повідомлень не було.

Читайте також