США, Британія та ЄС підпишуть першу угоду у галузі штучного інтелекту

Людина з комп'ютером на фоні прапорів США, Британії та ЄС
Людина з комп'ютером на фоні прапорів США, Британії та ЄС

США, Велика Британія та Євросоюз підпишуть перший юридично обов'язковий міжнародний договір про використання штучного інтелекту. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що конвенція щодо штучного інтелекту була розроблена протягом кількох років і прийнята у травні після обговорень між 57 країнами. Документ буде розглядати ризики, пов'язані зі штучним інтелектом, а також сприятиме інноваціям у цій сфері.

Конвенція пріоритетно зосереджена на захисті прав людей, які постраждали через використання систем штучного інтелекту.

Ця конвенція буде окремою від закону ЄС щодо штучного інтелекту, який набув чинності минулого місяця.

За словами міністерства юстиції Британії Шабани Махмуд, угода передбачає, щоб «нові технології можна було використовувати без руйнування наших найдавніших цінностей».

Крім цього, в Канаді запроваджують спірне нововведення щодо використання штучного інтелекту. У школах Канади планується запустити нові програми, які не сподобаються всім канадцям.

Католицькі школи в Оттаві вже з початку нового навчального року почнуть використовувати штучний інтелект у процесі навчання дітей. Зокрема, штучний інтелект буде застосовуватися для вирішення математичних завдань, складання конспектів та есе. Крім того, педагоги зможуть спілкуватися з роботами, наприклад, для перевірки домашніх завдань.

Читайте також