США купили 6 млн барелів нафти для стратегічного резерву

6 млн барелів нафти для стратегічного резерву
6 млн барелів нафти для стратегічного резерву

США придбали 6 млн барелів нафти для свого стратегічного резерву з доставкою до травня 2025 року, повідомило Міністерство енергетики країни.

Ці закупівлі є частиною зусиль щодо поповнення запасів після того, як президент Джо Байден наказав здійснити найбільший продаж з резерву в 2022 році - 180 млн барелів, з метою контролювання цін на паливо після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

США придбали 3,5 млн барелів від Exxon Mobil, 2 млн від Shell Trading Company та 500 тис. від Macquarie Commodities Trading US на загальну суму понад 411 млн доларів, повідомили у Міністерстві.

Необроблена нафта, яку можна переробляти на нафтопереробних заводах (НПЗ) США, буде доставлятися зі швидкістю 1,5 млн барелів на місяць з лютого по травень наступного року до заводу Баю Чокто в Луїзіані.

Після цього департамент володітиме достатньо коштів у своєму фонді для закупівель до ЗСУ, щоб придбати ще близько 2 млн барелів наблизу за 75 доларів за барель. Для продовження поповнення ЗСУ після цього, департамент повинен звернутися до Конгресу за додатковими коштами і / або переконати його в скасуванні майбутніх санкціонованих Конгресом продажів.

Департамент раніше співпрацював з Конгресом майже два роки тому, аби допомогти поповнити ЗСУ, скасувавши продажі 140 млн барелів, запланованих до 2027 року, для збору коштів на державні програми.

Джерело: enkorr

Читайте також