США можуть не схвалити допомогу Україні протягом місяця

За інформацією від Bloomberg, новий пакет допомоги Україні від США може бути відкладений до середини грудня або навіть довше.

Конгрес може завершити переговори та прийняти допомогу вже середині грудня, майже через два місяці після президентського запиту Джо Байдена про асистенцію в розмірі 61 мільярда доларів для української підтримки.

Зазначається, що сенатори обох партій найближчими днями працюватимуть над угодою, що стосується пакета допомоги разом з прикордонною політикою.

Один із демократичних сенаторів, Кріс Кунс, який має зв'язки з Байденом, заявив: "Ми маємо підштовхнути себе до переговорів наступного тижня. Українцям закінчується паливо, зброя та боєприпаси".

Республіканці й демократи намагаються досягти згоди, але існують розбіжності, які загрожують перенести розгляд траншу боєприпасів та зброї на новий рік.

Майкл Маккол, голова Комітету з закордонних справ Палати представників, підкреслив, що не існує шансу, що допомога не буде схвалена, оскільки це надзвичайно важливо.

Раніше президент Джо Байден підписав закон про тимчасове фінансування уряду США, проте включення допомоги для України та Ізраїлю не відбулося.

Пентагон закликав Конгрес якомога швидше прийняти пакет допомоги для України.

Запит президента Джо Байдена про фінансову допомогу Україні планують розглянути в палаті представників США після святкування Дня Подяки, яке цього року відбувається 23 листопада.