США передали Україні партію техніки для розмінування вартістю (фото)

Україна отримала від США нову партію автомобілів та спеціальної техніки для розмінування замінованих територій. Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк.

«Понад третину території України заміновано внаслідок повномасштабного вторгнення Росії», - зазначено в повідомленні посла США в Україні.

Зазначається, що передача обладнання для розмінування вартістю понад 1 млн доларів Державній спеціальній службі транспорту допоможе Україні розгорнути більше груп для розмінування та прискорить відновлення деокупованих регіонів.

Посол Брінк також зустрілася з міністром фінансів України Сергієм Марченком. Вони обговорювали подальшу фінансову підтримку України та питання контролю та звітності щодо американської допомоги.

Законопроєкт про допомогу Україні

Сенат США схвалив пакет допомоги для України, Ізраїлю та Тайваню. Зараз рішення знаходиться на розгляді у Палаті представників. Президент США Джо Байден закликав Палату представників затвердити законопроєкт, який містить 60 млрд доларів на підтримку України.

Найближчими днями планується голосування за пакет допомоги Україні та Ізраїлю. Однак спікер Палати представників Майк Джонсон опинився у складній ситуації щодо підтримки військової допомоги Україні, оскільки консерватори в Палаті представників не підтримують її.

Законопроєкт передбачає підтримку України до вересня 2025 року. Це може стати проблемою для колишнього президента Дональда Трампа у разі його повторного обрання.