США шукають розробників сонячної енергії для ядерного полігону в Неваді

Міністерство енергетики США шукає розробників для сонячного проекту в Неваді

Міністерство енергетики США планує започаткувати комерційний сонячний проект в Неваді на федеральних землях, де колись проводилися випробування ядерної бомби. Запит на інформацію щодо проекту закрився 12 січня, а після цього Міністерство отримало шість відповідей від зацікавлених розробників.

Міністерство енергетики планує надіслати запит на кваліфікацію розробникам, щоб визначити підходящих кандидатів для здійснення проекту. У липні минулого року Міністерство заявило про можливість побудови найбільшої сонячної електростанції в США на федеральних землях, належних Міністерству енергетики.

Ділянки для розвитку відновлюваної енергії є безпечними та чистими

Міністр енергетики США Дженніфер Гранхольм зазначила, що ділянки, спеціально виділені для розвитку відновлюваної енергії, є безпечними та абсолютно чистими. Випробування ядерних бомб проводилися переважно під землею, але віддалені хмари було видно в околицях Лас-Вегаса під час наземних випробувань.

Міністерство енергетики визначило близько 2000 акрів землі в Неваді, які можуть бути використані для сонячних установок та зберігання енергії.