США вестимуть спостереження за гіперзвуковими цілями з космосу

Супутники для стеження за гіперзвуковими ракетами виведено на орбіту

Американські військові успішно вивели на орбіту групу нових супутників, які призначені для стеження за пусками гіперзвукових ракет. Вони були запущені ракетою-носієм Falcon 9 компанії SpaceX зі стартового комплексу на базі американських Космічних сил у Флориді. Зараз супутники проходять первинне тестування та перевірку.

Ці супутники є частиною нової багаторівневої системи попередження про ракетний напад, що створюється США. Вони оснащені спеціальним обладнанням для виявлення та відстеження гіперзвукових ракет.

Група супутників включає два космічних апарати відстеження запусків гіперзвукових ракет, розроблених Агентством протиракетної оборони США, а також чотири супутники первинного відстеження пусків гіперзвукових ракет Агентства космічних розробок.

Протягом наступних двох років будуть проведені перевірки та випробування, щоб підтвердити нормальне функціонування супутників на орбіті.

Супутники WFOV будуть передавати первинну інформацію про пуски апаратам HBTSS для більш точного визначення цілей та наземних ракет-перехоплювачів.

Нагадаємо, що Пентагон також розглядає можливість використання важкої ракети-носія Starship компанії SpaceX для перекидання військових вантажів на Землі.

Ракета Starship є частиною довгострокових планів SpaceX щодо створення повністю багаторазового космічного корабля з більшою вантажопідйомністю. Вона здатна доставити вантаж у будь-який район планети.