США змінили термін перебування для українських біженців

США продовжили термін дії перебування українських біженців до 2 років

Прес-служба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє, що США продовжили термін дії перебування українських біженців до 2 років. Цю інформацію підтвердив посол України в США Оксана Маркарова.

Українці, які перебувають у США на підставі гуманітарних дозволів на в'їзд, також отримають продовження терміну дії своїх документів.

Програма Uniting for Ukraine (U4U) надала можливість українцям отримати право на перебування в США. Тим, хто отримав гуманітарний дозвіл на в'їзд у пунктах пропуску через державний кордон США з 11 лютого до 25 квітня 2022 року, також нададуть продовження терміну перебування.

"Зазначимо, що гуманітарний дозвіл на в'їзд є одним із найпоширеніших і найчастіше використовуваних видів особливого статусу для в'їзду. Цей вид спеціального дозволу дає право на в'їзд до Сполучених Штатів і надається з міркувань гуманітарних причин для осіб відповідно до законодавства, які не мають звичайного права на в'їзд до США", - йдеться у повідомленні міністерства.

Нагадаємо, що Польща також може змінити правила перебування українців у країні, що може спричинити проблеми деяким громадянам України.