США знищили російську хакерську мережу

Міністерство юстиції США зруйнувало хакерську мережу російської розвідки

Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки повідомило, що знищило хакерську мережу розвідки Російської Федерації. За словами заступника генерального прокурора США Лізи Монако, це вже другий раз за два місяці, коли вдається завадити хакерам розпочати кібератаки з використанням американських маршрутизаторів.

За даними Міністерства юстиції, в січні 2024 року провели операцію, що нейтралізувала мережу малих і домашніх офісів, яка була під контролем російської розвідки. Ці маршрутизатори використовувалися для злочинів та приховування.

У цьому випадку російські спецслужби звернулися до злочинних угруповань із проханням допомогти їм атакувати домашні та офісні маршрутизатори, але Міністерство юстиції відключило їхню схему

Генеральний прокурор Меррік Гарланд заявив, що Міністерство буде активізувати боротьбу з кіберкампаніями російського уряду проти США та їхніх партнерів, включаючи Україну.

Боротьба з китайською хакерською операцією

Останнім часом США також проводить операцію з протидії широкомасштабній китайській хакерській операції, яка вдалося зламати тисячі пристроїв, підключених до інтернету.

Також було зафіксовано спробу російських хакерів проникнути до електронної системи литовської армії в лютому цього року, проте її було зупинено.

У США були введені санкції проти російського хакера, який брав участь в атаках на компанію Medibank в Австралії.